Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
So 24°C Ne 21°C Po 22°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
PĚTADVACÁTÝ ROČNÍK KONCERTU JOHANN STRAUSS „ Z OPERETY DO OPERETY“

PĚTADVACÁTÝ ROČNÍK KONCERTU JOHANN STRAUSS „ Z OPERETY DO OPERETY“

Johann Strauss orchestr  Vídeň - Coburg  „ Die flotten Geister “ vás srdečně zve na svůj slavnostní, jubilejní 25. koncert „ Z operety do operety “ do Historického sálu zámku  Slavkov - Austerlitz, který se bude konat 11. května 2024 od 17 hodin.

Na letošním koncertě opět zazní hudba, kterou máte rádi. Skladby komponistů rodiny Straussů a jejich současníků nemohou chybět na žádném z našich koncertů. V programu se určitě objeví známé instrumentální skladby v provedení našich špičkových muzikantů. Koncert zahájíme jako vždy svižně, Bouřlivým kvapíkem skladatele Karla Komzáka.  Letos se opět do čela orchestru postaví přední houslový virtuos, pan Jiří Pospíchal, jehož mistrovství jsme již poznali na předešlých zámeckých koncertech.  

K sólistům našeho orchestru, vedle paní Luisy Albrechtové, přibude mezzosopranistka paní Barunka Preisingerová, dcera zakladatele našeho orchestru Jiřího Preisingera a tenor pan Juraj Nociar.  Na zámku nesmí chybět duše našeho orchestru, naše milá moderátorka, paní Kateřina Jiráková.                                                                                                                         

  Přijdte se zaposlouchat do skladeb z operet Netopýr, Cigánský baron, Čardášová princezna, Hraběnka Marica, Veslá vdova, Giuditta, Polská krev, Hoffmanovy povídky a můžeme se těšit i na skladby světoznámých skladatelů Leonada Bernsteina, Andrew Loyd Webera a dalších.                                                                                                         

 

Johann Strauss orchestr se sólisty.