Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Atletická Velká cena města Slavkov u Brna – Slavkovská míle 2024

Atletická Velká cena města Slavkov u Brna – Slavkovská míle 2024

Slavkovský stadion hostil 20. června druhý ročník atletické Velké ceny města Slavkov u Brna.

Pořadatelsky i závodnicky jsme úspěšně navázali na loňský ročník a podařilo se rozšířit startovní pole všech závodníků, které doplnilo družstvo žáků a žákyň z partnerského města Sławkówa.

K vidění bylo celkem 314 startů, ke kterým se postavilo 205 závodníků. Mítink se letos pyšnil opravdu mezinárodní účastí. Kromě atletek a atletů z polska se představili i účastníci ze Slovenska, a samozřejmě celé České republiky. Sportovce z dětských kategorií doplnili i regulérní profesionálové – například sprinteři na 100m Tomáš Lisák z SSK Vítkovice (osobní rekord 10,56s) nebo Jan Václav Ondráček z VSK Univerzita Brno (osobní rekord  10,66s). Mimo špičkových běžců se ve své disciplíně představili také elitní koulaři, zejména slavkovští junioři Jan Fiala a Marek Hrubý, kteří se oba pyšní splněným limitem na letošní Mistrovství světa v peruánské Limě.

Atletické odpoledne zahájily závody nejmladších – atletické minipřípravky – v bězích na 60m. Vrcholem potom byla tradiční Slavkovská míle pro kategorii mužů a žen. Na start se kromě „opravdových“ závodníků mohla postavit i široká veřejnost. Krásným příkladem pro všechny slavkováky šla osoba nejpovolanější: starosta Michal Boudný! A nutno říci, že se závodu zhostil se ctí!

Děkujeme městu Slavkov u Brna, které atletice poskytuje důstojné podmínky a výbornou podporu! Díky patří samozřejmě všem atletkám a atletům a jejich rodinným příslušníkům, jež je podporují ve sportovních aktivitám. Děkujeme také našim sponzorům a podporovatelům, díky kterým se podařilo v poměrně krátkém čase vybudovat respektovaný a úspěšný oddíl. Věřím, že příští Velká cena města Slavkov u Brna bude ještě úspěšnější!