Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Až se zima zeptá…

Až se zima zeptá…

Letní příprava zimních plavců zahrnuje kromě individuálních tréninků rovněž účast v závodech dálkového plavání.

Do jednotlivých závodů letošního ročníku se zapojilo i 30 zimních plavců oddílu DZP Fides Brno, kteří v celkovém bodování klubů obsadili 13. místo, v jednotlivých věkových kategoriích pak získali 12 zlatých medailí, 8 stříbrných a 2 bronzové medaile, dvě 4., dvě 5. a jedno 6. místo.

Předposlední závod dálkového plavání se konal v račickém veslařském kanálu v závěru srpna jako Mistrovství České republiky na 5 km a MČR štafet na 4x1250 m. Čtyři plavci FiBr se stali mistry ČR na 5 km, doplnily je jedna stříbrná a dvě bronzové medaile. Na start se postavilo i pět štafet. A výsledek? Jedna zlatá, dvě stříbrné a jedna bronzová medaile, další štafeta skončila na 4. místě.  Představily se v nich i čtyři slavkovské ženy. Mistryní ČR se stala Helena Pavézková, ve stříbrné štafetě plavala Jarmila Mašová a v bronzové Jana Matuštíková a Hana Matýšková. 

Soutěžní sezona začíná zimním plavcům tradičně první říjnovou neděli na Macoše v ponorné říčce Punkvě. O týden později přivítá účastníky prvního bodovaného zimního závodu slavkovské koupaliště a 2. listopadu se poplave v nedalekém lomu v Lulči.

Nezapomeňte si tedy na 12. 10. a 2. 11. vyhradit čas na podporu zimního plavání i slavkovských zimních plavců.

FiV