Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Ne 31°C Po 15°C Út 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
English is Fun! aneb angličtina ve všech školkách

English is Fun! aneb angličtina ve všech školkách

Jazykové centrum Bučovice vneslo do bučovických školek angličtinu pro 270 dětí

Ne nadarmo se říká, že malé děti jsou jako houba. Nasávají to, co je kolem nich a tím se učí. Když mají kolem sebe cizí jazyk, nasávají cizí jazyk. S angličtinou se děti setkávají i v běžném životě – na dovolené, v pohádkách či písničkách anebo u starších sourozenců. Mají ale prostor si angličtinu v bezpečném prostředí osvojit, aby mohli to, co se naučí uplatnit? Právě s touto vizí jsme v květnu odstartovali projekt "English is fun" ve všech 12 třídách bučovických školek. Cílem bylo dopřát seznámení s osvojováním angličtiny všem 270 dětem.

A co že to znamená to "English is fun"? No přeci Angličtina je zábava - a právě to se snažíme dětem ukázat. Když je vystavíme cizímu jazyku, osvojí si ho přirozeně, stejně jako se naučí jíst příborem, nebo jezdit na kole. Nevadí jim, že něčemu nerozumějí. Opakují a napodobují to, co vidí a slyší a vystačí si s málem. To "málo" obvykle velmi kreativně využívají a rozvíjejí. Tyto osvědčené postupy, které v Jazykovém centru používáme jsme přenesli i do výuky ve školkách. V JCB si zakládáme hlavně na přátelském přístupu, zajímavých aktivitách a anglickém prostředí díky nimž si děti vybudují již od útlého věku pozitivní vztah k angličtině, jejich jazykové povědomí se zvýší a otevře brána do světa plného možností a nových přátelství.

V prvním kole se s námi vydaly na cestu děti ve všech třídách. A kam jsme to vydali? No přeci k moři. Děti si samozřejmě nejvíce užily hru na žraloka, lektorky byly nadšené z jejich pohotových odpovědí a paní učitelky si oddechly, že se žralokem nikdo neodplaval. Hodiny angličtiny ve školce jsou prostě plné dobrodružství!

Projekt pokračoval až do června, ve druhém kole se k naší výpravě totiž připojili i rodiče. Nejlepší způsob, jakým děti inspirovat k učení je totiž jít příkladem. Děti tak mohly rodičům ukázat, co všechno již umí a rodiče se mohly přesvědčit, že učit se bezprostředně komunikovat v cizím jazyce má smysl. Děti vnímají hlavně melodii a zvuk, a když se jim líbí, zapamatují si ho – nerozlišují, je-li to česky, nebo anglicky.

Děkujeme týmu Jazykového centra Bučovice, který program připravil bučovickým školkám na míru. Dále paní ředitelce Sigmundové a všem paním učitelkám za vřelé přivítání ve třídách a v neposlední řadě všem dětem a rodičům za aktivní účast a nadšení. Musíme říct, že projekt opravu dostál svému jménu a dokázali jsme, že "English is fun".

Za tým JCB, Karolína Kolaříková

 

 

Souhlasíte s námi? Tak to máme skvělou zprávu. Zápis do kurzů pro děti i dospělé v podzimním semestru je spuštěn. Neváhejte a také se s námi vydejte na jazykovou cestu plnou zábavy a poznání. A pokud nechcete čekat do září, připojte se k nám již v létě na náš letní výukový program Summer Camp či do našich letních intenzivních kurzů.