Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Horký podzim

Horký podzim

Rána jsou už chladná, ale přes den teploty stále stoupají přes třicet stupňů.

Kalendář Společenského centra Bonaparte se plní vystoupeními profesionálních herců a zpěváků. A do tohoto horkého podzimu se chce zapojit i Divadelní spolek Slavkov u Brna. Přineseme svým příznivcům několik žádaných titulů.

Svá vystoupení začínáme mimo Slavkov, a to v pátek 18.10.2024 v 19 hodin v kině Brigáda v Bučovicích. Pravděpodobně poslední uvedení hry František aneb Divné fógl místního autora Jaroslava Štěpaníka, přijedeme zahrát bučovickému publiku v rámci festivalu amatérských divadelních souborů. Ochotnický festival probíhá v Bučovicích od neděle 13.10. do soboty 19.10.2024 a vystřídá se v něm osm divadelních souborů z okolí. Při každém večeru sedí v hledišti vzácný host (profesionální herečka nebo herec a nebo zpěvačka a zpěvák), který je zároveň patronem hrajícího souboru. Naše divadelní parta se tak už setkala s Martinem Zounarem, Dagmar Bláhovou, Josefem Aloisem Náhlovským, Jitkou Sedláčkovou, Milanem Peroutkou, Petrem Vackem… Návštěvu tohoto festivalu divadelním nadšencům vřele doporučuji.

Ve Slavkově se ukážeme na jevišti Společenského centra Bonaparte v sobotu 9.11.2024 s inscenací hry Aloise a Viléma Mrštíků „Maryša“. Začátek představení je v 19 hodin a předprodej tentokrát bude na INFO centru pod zámkem nebo na adrese www.zamek-slavkov.cz. Opakování zařazujeme hned další den, tedy 10.11.2024 od 17 hodin.

Dalším představením, na které bych chtěl diváky pozvat, je pohádka „Líný Kuba“, kterou jsme doplnili několika písničkami. „Kubu“ připravujeme na 7. a 8. prosince 2024 na jeviště Společenského centra Bonaparte. První uvedení v sobotu v 17 hodin, druhé v neděli v 16 hodin.

A letošní rok ukončíme ve Společenském centru 31. prosince. Na toto datum připravujeme Silvestrovské pel mel monologů a dialogů z her různých autorů za doprovodu Luboše Javůrka a jeho písní.

Na všechny akce Divadelního spolku Slavkov u Brna srdečně zve Stanislav Olbricht.