Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 14°C Ne 14°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Interaktivní výstava "Žijeme na Slavkovsku" propojila školy a regionální aktéry

Interaktivní výstava "Žijeme na Slavkovsku" propojila školy a regionální aktéry

Dne 20. března 2024 se v prostorách Integrované střední školy ve Slavkově u Brna odehrála akce, která propojila školní a regionální prostředí v duchu vzájemné spolupráce a vzdělávání. Interaktivní výstava "Žijeme na Slavkovsku" se stala místem setkání pro zástupce základních a středních škol regionu.

Tato významná událost se uskutečnila v rámci projektu MAP IV rozvoje vzdělávání v ORP Slavkov u Brna (CZ.02.02.XX/00/23_017/0008321), který má za cíl mimo jiné podporovat regionální témata ve výuce a posílit spolupráci mezi školami a dalšími subjekty v regionu. Hlavními organizátory akce byli Mgr. J. Schovancová a Mgr. P. Hrozek, kteří se aktivně podíleli na koordinaci a realizaci společně s vystavujícími školami – Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, příspěvková organizace, Gymnázium a Obchodní akademie Bučovice, příspěvková organizace, Střední škola elektrotechnická a energetická Sokolnice, příspěvková organizace a MAS Slavkovské bojiště.

Účastníci, kterými byli žáci 7. a 8. tříd základních škol ze Slavkova u Brna, Křenovic, Šaratic a Otnic, včetně zástupců z řad pedagogů, měli možnost seznámit se s bohatou nabídkou školních i mimoškolních aktivit jednotlivých institucí. Moderní technologie, představení úspěchů, dovedností a znalostí byly prezentovány prostřednictvím různých interaktivních expozic.

Pro zájemce z řad pedagogů i žáků byla připravena prohlídka prostor školy, která umožnila nahlédnout do každodenního školního života a prostředí, ve kterém se vzdělávání odehrává. MAS Slavkovské bojiště zase představilo produkty regionální značky Brněnsko, čímž podpořilo povědomí o místních zdrojích a možnostech.

Jedním z klíčových prvků akce bylo sdílení informací mezi pedagogy jednotlivých škol
a zúčastněných subjektů. Diskuze, výměna nápadů a zkušeností vytvořila prostředí otevřenosti a vzájemné inspirace.

Celkově se akce zúčastnilo 220 žáků základních škol a téměř 30 pedagogů a zástupců dalších subjektů regionu, což svědčí o významu a úspěchu této iniciativy. Propojení školního prostředí s regionálními aktéry a podpora spolupráce představuje důležitý krok směrem k posílení vzdělávacího prostředí a rozvoji lokální komunity. Akce "Žijeme na Slavkovsku" tak nejen poskytla prostor pro prezentaci školských aktivit, ale také podnítila dialog a spolupráci mezi školami a regionálními partnery.

Ing. D. Hortová, ISŠ, MAP Slavkov u Brna

 

Kouzlo carvingu – květy

Ve dnech 8. 4. – 9. 4. 2024 naši školu opět navštívil pan Luděk Procházka z CZECH Carving studio v Benešově, aby se pod jeho vedením účastnice kurzu naučily krásu řezbářského umění, tentokrát na téma dýně - vodní svět. Druhou část řezaly květy ze zeleniny, kde se klade důraz na zvládnutí zejména techniky vyřezávání růží, mimo jiné karafiát, lilie, kala z bílé ředkve, květ se zapuštěným středem. Kurzy, které žákyně absolvovaly, zúročí na soutěži Gastro Hradec carving cup, která proběhne 18. 4. 2024. Držte nám palce.

Horáková, ISŠ

 

Předání motivačních příspěvků

Dne 5. 4. 2024 proběhlo předání motivačních příspěvků úspěšným žákům z oboru truhlář. Za touto aktivitou stojí Michal Navrátil, jednatel výrobního družstva Dřevodíla z Rousínova. Všem žákům, kteří se rozhodnou pro obor truhlář, nabízí motivaci v podobě finanční odměny. Nic není zadarmo, finanční odměna je podmíněna jasně stanovenými úspěchy během tří let ve škole, výše odměny závisí na počtu splněných kritérií. Letos na odměnu dosáhlo celkem 8 žáků. Výrobnímu družstvu Dřevodílo děkujeme za podporu a motivaci našich žáků a odměněným mladým truhlářům gratulujeme.

Šaněk, ISŠ

 

Gastro Krásno Cup 2024

Dne 27. 3. 2024 jsme se zúčastnili soutěže mladých odborníků v oblasti gastronomie v Přerově. V tomto ročníku bylo soutěžním úkolem číšníků připravit dvě porce hovězího tatarského bifteku a servis vhodného aperitivu u stolu hosta, vše v časovém limitu 20 min. Naše žákyně z 2. ročníku oboru kuchař-číšník připravovala koktejl Manhattan Twist a tatarský biftek tak trochu na jiný způsob. Její práce byla výborná, pracovala velmi profesionálně. Z vyhlášení výsledků jsme měli velikou radost. Patricie získala krásné 2. místo a za to jí patří velké díky.

Bc. A. Procházková, ISŠ

 

Pohár středních škol ve florbale

V pátek 22. 3. 2024 se konal tradiční středoškolský pohár ve florbale. Hostitelskou školou byla ZŠ Purkyňova 308/39 ve Vyškově. Žáci naší školy byli velmi dobře připraveni a někteří se soutěže zúčastnili již po několikáté. Po zaslouženě vybojovaných zápasech si z Vyškova odvezli krásné třetí místo včetně poháru, medailí a diplomu. Všem děkujeme za reprezentaci školy, gratulujeme k umístění a těšíme se na další ročník soutěže.

Kuthan, ISŠ