Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
St 11°C Čt 14°C Pá 10°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Jsem Austerlitzman 2024, znělo v cíli 1.9.2024 triatlonu pro každého ve Slavkově u Brna

Jsem Austerlitzman 2024, znělo v cíli 1.9.2024 triatlonu pro každého ve Slavkově u Brna

V neděli 1.9.2024 se konal na koupališti ve Slavkově u Brna každoroční „triatlon pro každého“, jak jej nazývají organizátoři z Austerlitz Adventure.

Opravdu, každý si může tento krásný sport vyzkoušet a kde jinde, než u nás na koupališti, oboře a alejích. Letos jsme oslavili již 19. ročník. Za krásného slunečného počasí se soutěže zúčastnilo rekordních 117 odvážných dětí a 155 skvělých dospělých závodníků. Že triatlon není lehký sport a ve Slavkově už vůbec ne, se přesvědčil každý. Letošní novinkou pro kategorie dospělých bylo plavání ve čtyř drahách, které mnoho závodníků ocenilo především menší „tlačenicí“ po startu závodu. Druhou novinkou bylo snížení počtu kol na MTB části, kdy těžký výjezd oborou ke střelnici závodníci vyjeli „pouze-uff“ třikrát. I tak ihned po plavání vyjet naši oboru je velmi těžké. Běh se odehrával v prostoru golfového hřiště a alejí u zámku a stadionu. O to těžší bylo závod absolvovat ve velmi teplém počasí.

Úžasné bylo sledovat děti v pěti kategoriích, od 6 do 15 let, kteří absolvovali trať 1% železného muže, tedy 40m plavání, 2km na MTB (horském kole) a 400m běhu, děti starší měli trať dvojnásobnou. Takové nadšení, radost a soutěživost vidíme málokdy, a obrovská účast nás překvapila. Novinkou byla i velmi oceňované příprava na závod formou dvou veřejných tréninků. Vítězové jsou všichni, kdo se zúčastnili a překonali sami sebe. A jak je poznáte? Mají přece tričko s hrdým nápisem: „Jsem Austerlitzman 2024“.

Odpoledne dospělí překonávali své limity na tratích 10% železného muže tj. 380 m plavání, 18 km na horském kole a 4 km běhu.  Zcela dle hesla železného muže „Go hard or go home!“ (Jdi tvrdě nebo jdi domů!). V takovém vedru patří velké uznání každému účastníkovi. Nejlepšími Slavkováky byli po úžasném výkonu Iveta Řičánková (letošní účastnice MS v X-terra-triatlon na MTB) a Radovan Kyjovský. Velmi oceňujeme i výkon pana starosty Michala Boudného, který podtrhl podporu triatlonu ve Slavkově svou aktivní účastí.

Výsledky triatlonu, tratě i nádherné fotky můžete najít na našem webu: www.austerlitz-adventure.cz/austerlitzman/rocnik-2024

Za všechny účastníky bych velmi rád poděkoval nejen organizátorům, ale také partnerům akce: Městu Slavkov u Brna, technickým službám, městské policii, společnostem Kaláb, Livingstav, KPK, Spolmetal, Janu Martinkovi, klukům z Cyklo Kyjovský MTB teamu apod.      

Už se těšíme, jak budeme Austerlitzmany v černém triku potkávat ve Slavkově s uznáním, motivací a výzvou do dalších let. Zvláště ve městě, kde triatlon v ČR vznikal.