Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Junák Slavkov informuje

Junák Slavkov informuje

Tábor 3. dívčího křesťanského oddílu, Dobrodružství se opět ozývá, 3. skautská mše svatá

Tábor 3. dívčího křesťanského oddílu

Prázdniny jsou už za námi, v nás však ještě stále rezonují zážitky z našeho historicky prvního oddílového tábora, který se uskutečnil v červenci na faře v Prasklicích. Celý tábor se nesl v duchu dobrodružství Rychlých šípů ve Stínadlech, kde nastala vzpoura. Tématikou tak navazoval na příběhy party kluků z pera Jaroslava Foglara, které nás provázely programem po celý rok.

Hned od začátku nás čekalo množství úkolů, her a tvoření. Vysvobodit přítele z vontského území, objevit železná vrátka a pětiboký kámen, poznat historii Vontů, seznámit se s Klubem rezatých klíčů a Uctívači ginga, to je len malá ochutnávka toho, co jsem zažili. Největším zážitkem bylo setkání se Širokem a nečekaný dar, který jsem od něho dostali – ježka v kleci. Vzpouru Stínadel jsme úspěšně zažehnali a domů jsme si odnesli důležité poselství, které nás teď bude provázet i v dalších dnech po skončení tábora.

 

Dobrodružství se opět ozývá

„A z nazelenalé dálky nad tajuplnými křivolakými uličkami, večerní vítr přináší válečnou píseň Vontů. Slyšíte ji také…?“

S novým školním rokem na nás čeká pokračování příběhu Rychlých šípů. Dozvíme se něco nového, objevíme další tajemná místa Stínadel, octneme se v situacích, které budeme muset vyřešit, a nakonec, když se zadaří, odhalíme Tajemství Velkého Vonta.

Světlušky ze 3. oddílu se mohou těšit nejen na společný čas s námi, ale i na výpravy, výlety, celooddílovky i setkání s dalšími oddíly slavkovského skautského střediska. Rok to bude dozajista pestrý a plný zábavy.

 

3. skautská mše svatá

Srdečně Vás zveme na první veřejnou skautskou akci v letošním školním roce, a to na 3. SKAUTSKOU MŠI SVATOU, která se uskuteční 29. září v 9 hod. v Chrámě Vzkříšení Páně ve Slavkově u Brna. Při mši svaté bude zpívat schola rodin a po ní si s Vámi rádi před kostelem popovídáme u ranní kávičky či voňavé buchty. Přijďte si vychutnat tak trochu jinou mši i tak trochu netradiční skautskou akci.

Medvěd a Domča, 3.oddíl