Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Pá 13°C So 14°C Ne 14°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Medailí není nikdy dost

Medailí není nikdy dost

Krásným letním počasím a druhým místem v soutěži oddílů ukončili zimní plavci oddílu Fides Brno další ročník Českého poháru v zimním plavání.

Krásným letním počasím a druhým místem v soutěži oddílů ukončili zimní plavci oddílu Fides Brno další ročník Českého poháru v zimním plavání. K medailím ze dvou mistrovství České republiky a z mistrovství světa v Tallinnu jich přibylo dalších osmnáct - 9 zlatých, 6 stříbrných a 3 bronzové.

Sezóna byla opravdu náročná. Celkem 24 sobot ve vodách po celé ČR a na Slovensku, ve vodě pohybující se od říjnových 18°C přes lednových 1,7°C až do dubnových 14,4°C plavci bojovali o umístění a body pro sebe i pro oddíl. Do výčtu úspěchů Fidesu přispěli medailemi i slavkovští plavci Jarmila Mašová, Jana Matuštíková, Hana Matýšková, Helena Pavézková, Vladimíra Fialová a Ivan Marek, v závodech Českého poháru, na MČR, i na MS v Tallinnu získali v sezóně 2023 – 2024 celkem devatenáct medailí, 4 zlaté, 8 stříbrných a 7 bronzových.

Ale na vavřínech neusínají. Po krátkém odpočinku čekají některé z nich od května závody Českého poháru v dálkovém plavání. I tam byli v minulém roce úspěšní.

Tak hodně štěstí a hezké léto všem příznivcům plavání.

FiV