Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Městečko Downtown je zachráněno!

Městečko Downtown je zachráněno!

Farní tábor 2024

Naši malí farníci se o letošních prázdninách vydali na výpravu do městečka Downtown. Toto město se dlouhou dobu potýká s výskytem nadpřirozených jevů.

Obrovská odvaha našich malých záhadologů, umocněná touhou po dobrodružství, vedla k rozluštění záhady a k navrácení pocitu bezpečí všem downtownským obyvatelům.

V průběhu své expedice její členové bojovali s Lochnesskou příšerou, pomáhali s opravou města zničeného útokem gnómů, potkali stádo jednorožců, oslavili tradiční městské slavnosti.

Nejnapínavější průběh však mělo odemčení neodemknutelné truhly s tajným deníkem. Celé jejich snažení jim totiž ztěžovali zloduch Bill a jeho oddaný poskok Noční šibal.

Bill kdysi býval mocnou mezidimenzionální bytostí, která však byla na konci jeho krutovlády uvězněna v nalezeném deníku. Bill se nyní za pomoci svého věrného služebníka snaží všemi možnými způsoby osvobodit ze zajetí deníku a stát se tak vládcem Downtownu.

Dětem se sice podařilo deník najít, z nálezu se však radovali pouze krátce. Deník jim totiž ukradl Noční šibal. Děti nezoufaly, semkly se ve své statečnosti, Nočního šibala obelstily a deník získaly zpět. Zloděj však svůj neúspěch nesl velmi těžce. Aby se na něho jeho pán nehněval, troufl si na mnohem větší a zlotřilejší čin. Unesl jednoho z hlavních vedoucích výpravy Dippera. Naše záhadology to však neodradilo, vedoucího osvobodili a zabránili tím návratu Billa k moci. Tajný deník předali do rukou zodpovědné šerifky a všichni společně oslavili vítězství  nad zlem.

Moc jim za jejich hrdinské činy děkujeme a těšíme se na další společná dobrodružství.

Expedici zdar!

Mabel Rainbow