Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Ne 31°C Po 15°C Út 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Zdravím, přátelé řídítek a jedné stopy.

Motocyklová sezóna běží na plné obrátky. Enduroškola je za námi a docela se vydařila. Frekventanti procvičili manipulaci s motocyklem na místě, rovnováhu při pomalé jízdě, manévry se svým strojem ve stísněném prostoru a překonávání lehkých překážek. Kdo jste nebyli, můžete litovat.

Sedmý ročník silničního závodu motocyklů do vrchu jsme odjeli v neděli 21.4.2024. Pro trať závodu jsme zvolili uzavřenou silnici z Křenovic směrem na Velešovice. Registrace závodníků a přejímka strojů začala v 9:00 hod., rozprava s jezdci krátce před desátou a v 10:00 už hřměly první závodní motory. Píšu tento příspěvek v předstihu (16.4.) a nemohu vám podat zprávu o napínavých bojích na trati závodu. Věřím ale, že nastanou.

27. dubna, kdy vychází toto číslo Zpravodaje, cestovatelé motoklubu projíždějí Moravou a navštěvují větrné mlýny, dochované technické stavby, které krášlí naši krajinu.

Sotva tři dny nato, během dvanáctidenní výpravy, navštívíme místo událostí, které byly bezprostřední příčinou první světové války a daly do pohybu evropské dějiny. Cílem je návštěva místa sarajevského atentátu na následníka rakouského trůnu Františka Ferdinanda d'Este a jeho paní Žofii Chotkovou. Zastavíme se na kávu u mostu Latinská Čuprija, projdeme se uličkou Kazandžiluk, prohlédneme si mešity Baščaršijska Džamija, Gazi Husrev-beg, také Císařovu mešitu, starý židovský chrám, pravoslavný kostel i katedrálu Sacred Jesus Hearth.  Sarajevo je totiž průsečíkem vícero náboženství a vícero pohledů na svět. Výprava bude hlavně plná jezdeckých zážitků: projedeme Rakouskem, Slovinskem, Chorvatskem, Bosnou a Hercegovinou i Černou Horou, Štýrskými a Fišbašskými Alpami, pohořím Schneeberg, Ivanščica a Slavonia. Údolím řek Sáva, Bosna, Krivoja projedeme složitě větvené Dinárské pohoří, než dorazíme do Sarajeva. A na zpáteční cestě toho bude k vidění taky dost: údolí řek Tara, Trebišnjica, Neretva, navštívíme parky Durmitor, Plitvička Jezera, Krka, Paklenica, podzemní letiště Željava a taky se nezapomeneme ponořit do vln Jadranu.

Přátelé, motocykl je dobrodružný, autentický a nejsvobodnější dopravní prostředek. Kam všude můžete dojet, co všechno můžete vidět a zažít v jeho sedle, záleží pouze na vaší představivosti. Tak neváhejte a přidejte se k nám! Těšíme se na společné setkání při některé naší klubové akci.

Sledujte tedy webové odkazy níže v textu nebo vývěsku Motoklubu Austerlitz. Více se dozvíte prostřednictvím www.slavkovak.cz, www.motoklubausterlitz.cz nebo na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku.