Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Motoklub Austerlitz informuje

Motoklub Austerlitz informuje

Zdravím, přátelé řídítek a jedné stopy.

Z dvoudenního výletu do Bojníc, Velké a Malé Fatryto si v paměti uchováme krásu slovenských dolin, vůni horských luk a svěží vodu bystřin, řek a jezer.

Bylo tam krásně, ovšem zážitky z dlouhé výpravy po střeše Evropy v nás zanechali přeci jen hlubší dojmy. Během patnácti denních etap jsme se toulali po hřebenech rakouských, švýcarských, francouzských a italských Alp. A buďte si jisti, že rovně se na této výpravě jelo jen na krátký okamžik mezi pravou a levou zatáčkou. Projížděli jsme průsmyky Rhaetských, Lepontských a Valliserských Alp. Na pár dnů jsme se zastavili pod masivem Mont Blanc, abychom se pokusili zdolat jeho vrchol. Nepovedlo se to tak úplně, dostali jsme se jen na vrchol Aiguille du Midi do výšky 3842 m. Pohled na okolní horské štíty a hlavně do údolí řeky Arve o 3000 m níže nám bral dech.

Putování pokračovalo přes horské přechody masivů Beaufort, Vaniose, Dauphiné, a provensálské Alpy, silnice se zařízla do kolmých stěn kaňonu řeky Verdon. Projeli jsme voňavým krajem Provence-Alpes-Côte d'Azur. Cestu lemují lány levandulí, myrty, jasmínu, růží, mimóz a květů pomerančovníků, až se z těch vůní točí hlava. Vždyť město Grasse, uprostřed tohoto kraje, se nazývá městem parfémů. Odtud byl jen skok do sluncem zalitého Saint Tropez ke slavné četnické stanici. Na zdejších plážích jsme svlažili rozpálené kosti v Ligurském moři a vydali se na zpáteční cestu.

Čekaly nás průjezdy přes Ligurské Alpy, Apeniny, Bergamské Alpy, Dolomity, Vysoké a Nízké Taury. Napočítali jsme 34 průsmyků vysokých přes 2000 m. Přátelé, bylo těch jezdeckých, turistických, kulinářských a kulturních zážitků tolik, že se nemohou vměstnat do rozsahu tohoto článku. Konečně, nic vám nebrání připojit se k nám a zažít všechno přímo z první ruky.

Na začátek srpna je připravena výprava po stopách pokladu (relikviáře) svatého Maura, ukrytého ve zdech starého hradu v Bečově. Než se k pokladu dopracujeme, projedeme ve třech dnech křivolaké silnice těsně při jižní hranici české republiky: Javořickou vrchovinu, Českou Kanadu, Novohradské hory, Šumavu a Český les. Zpátky to vezmeme rovněž podél hranice, ale na opačné, německé a rakouské straně. Výprava přinese pořádnou porci zatáček, koupání a malebných panoramat. Tady máte další důvod, proč přijet v sobotu 3.srpna na start na benzínku Tenryu v 8:00 a vydat se s námi na společnou cestu, nebo 24. srpna, kdy pojedeme na tři dny na Beskid Śląski a Żywiecki.

Budu se těšit na společné zážitky při další klubové akci. Sledujte tedy webové odkazy níže v textu nebo vývěsku Motoklubu Austerlitz. Více se dozvíte prostřednictvím www.slavkovak.cz, www.motoklubausterlitz.cz nebo na naší vývěsce naproti kostela u vchodu do Svojsíkova parku.