Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Ne 31°C Po 15°C Út 19°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Rybářský kroužek pro pokročilé

Rybářský kroužek pro pokročilé

Zprávy od slavkovských rybářů

Výlet na ryby do Kelčan

Jaro je tu a s ním i další výlet slavkovských, mladých rybářů na lov jeseterů. Tentokrát jsme vyrazili na rybník do Kelčan nedaleko Kyjova, kde jsme již byli v minulosti a moc se nám zde zatím nedařilo. Cíl byl tedy jasný. Tentokrát chceme ryby přelstít.

Na ryby jsme vyrazili třetí dubnový víkend. Když jsem výlet plánoval, bylo už někdy v únoru příjemných 10 stupňů. S blížícím se odjezdem však počasí úplně nespolupracovalo a vrátila se k nám zima. Výhodou tentokrát bylo, že jsme měli k dispozici chatku s elektřinou, takže jsme se mohli během rybaření ohřívat u přímotopu.

Na výlet nás vyrazilo přes 12. První večer se nám úplně nedařilo. Žádná velká ryba nám nezabrala, spíš se někteří kluci bavili lovem menších ryb jako je karas a cejnek. Situace se změnila se setměním. Po večeři se začaly krmit i ryby. Přes noc se nám povedlo hned několik krásných kaprů přes 70 cm a amur, který atakoval hranici 80 cm. Co se týče jeseterů, tak jsme měli tentokrát opět smůlu. Jeden krásný, asi 130 cm jeseter bílý se nám totiž asi po dvaceti minutovém boji na feedr uřízl a další již nezabral. Ale i to k rybařině patří.

Nejvíce nám ryby braly v neděli ráno. I když voda byla na hladině velmi studená. Ryby nám velmi dobře reagovaly na tzv. lov na blafku. Ten spočívá v tom, že se nahází na hladinu pečivo a na háček se nastraží poměrně velký kus rohlíku. Touto metodou se nám povedlo ulovit další krásné kapry a amury.

Po celou dobu výletu probíhal týmový závod v lovu ryb. Nejúspěšnější tým ve složení Honza Žůrek, Lukáš Janek a Jakub Dvořák ukázali ostatním, že lov v brzkých ranních hodinách, kdy se dostali do vedení, se opravdu vyplatí. Ale i ostatní kluci měli opravdu pěkné úlovky.

Myslím, že jsme si výlet opět moc užili, a i když počasí k nám nebylo nejpřívětivější, vynahradil nám to Sv. Petr a naše úlovky.

 

Úspěch slavkovských mladých rybářů

V neděli 5. 5. se konalo na rybníku ve Vícemilicích místní kolo rybářských závodů – Timár ligy. Slavkovský rybářský kroužek reprezentovali celkově 4 mladí rybáři.

Závodilo se hned v několika disciplínách. Stěžejní a nejvíce bodovanou disciplínou byl závod v rybařině, který trval 3 hodiny. Každý gram ulovené ryby se rovnal jednomu bodu do závodu. V souběhu s rybolovem probíhala i druhá disciplína v poznávání jednotlivých druhů ryb z fotografií. Po ukončení první části, mladí rybáři měřili svoje síly v hodu na cíl udicí a hodu na cíl krmnou koulí.

Z celkového počtu 15 rybářů se slavkovští kluci umístili na 9. Jan Dopita, 6. Lukáš Janek, 2. Adam Randýsek a vítězném 1. místě Jan Dopita. Skvělá zpráva je, že v dalším kole krajského kola budeme mít za Slavkov dva reprezentanty.

V závěru bych chtěl poděkovat pořadatelům a sponzorům, a to zejména DSO Ždánický les a Politaví, MRS, Timár a všem dalším nadšencům do rybařiny, bez kterých by tato akce proběhnout nemohla.

Za rybářský kroužek pro pokročilé
Adam Janek