Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Rybářský příměstský tábor

Rybářský příměstský tábor

Od 19. do 23. 8 proběhl na slavkovských rybnících rybářský tábor.

Celkově se ho účastnilo 13 mladých rybářů, kteří si vyzkoušeli různé způsoby lovu ryb a naučili se nové znalosti o rybářském sportu. 

První den jsme se věnovali lovu volným stylem. Po seznámení si mladí příznivci Petrova cechu vytvořili skupinky, ve kterých se snažili ulovit nějaké ryby. Jelikož bylo první den velmi teplé počasí, tak se rybám příliš nechtělo. 

Druhý den jsme se učili lov na položenou. Tato technika spočívá v lovu u dna. Cílovou rybou byl hlavně kapr obecný, kterých se nám podařilo nachytat hned několik. Nejúspěšnější nástrahou byl obyčejný rohlík, na který slavkovští kapříci reagovali velmi dobře. 

Třetí den jsme vyrazili na řeku Litavu. I když si spousta lidí může myslet, že v takovém potůčku ani žádné ryby nejsou. Opak je pravdou. Nastražili jsme menší háčky, napíchli mastné červy a tahali rybu za rybou. Nejčastějším úlovkem byl jelec tloušť a již vzácný hrouzek obecný. 

Čtvrtý den jsme se zaměřili na lov na plavanou. Tato technika je velmi sportovní a rybář si u ní moc neodpočine, protože je potřeba stále sledovat splávek, který se ponoří, když ryba zabere. I touto metodou se nám podařilo ulovit spoustu ryb. Zejména kapra obecného, cejnka malého a perlína ostrobřichého.

Pátý den proběhli již tradiční skupinkové závody, kde děti měli zužitkovat svoje nově získané znalosti a dovednosti. Závod byl celou dobu velmi vyrovnaný. Ulovilo se celkově přes  10 kaprů, 5 karasů a 3 perlíni. Výsledek nakonec rozhodl úlovek sumce velkého, který měřil přes 70 cm.  

Celý tábor jsme měli velmi pěkné počasí, takže jsme dvakrát navštívili i slavkovské koupaliště. Věřím, že jsme si příměstský tábor všichni užili a již se těším na další ročník. 

Za rybářský kroužek pro pokročilé

Adam Janek