Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Střední škola Slavkov – Austerlitz informuje

Střední škola Slavkov – Austerlitz informuje

Adaptační kurz, odborná exkurze, Kypr a další...

 

Adaptační kurz

Adaptační kurz pro studenty 1. ročníku oboru Podnikání proběhl jako jednodenní akce plná zábavy a týmových aktivit dne 16. 9. 2024. Cílem kurzu bylo, aby se noví žáci lépe poznali a vytvořili mezi sebou přátelskou atmosféru, která jim usnadní první kroky na škole. Během dne se studenti zapojili do různých her a sportovních aktivit, které podporovaly komunikaci, spolupráci a důvěru. Nechyběl ani čas na odpočinek a neformální rozhovory, což pomohlo stmelit kolektiv. Adaptační kurz proběhl v pozitivním duchu a žáci si odnesli spoustu zážitků a motivaci do nadcházejícího školního roku. Těšíme se na to, jak budou společně růst a učit se!

J. Polák, 1.A PO

 

Návštěva u „dobráků“

Sbor dobrovolných hasičů ve Slavkově u Brna je součástí Moravské hasičské jednoty, jejímž hlavním cílem a posláním je ochrana života, zdraví občanů a majetku před požáry, poskytování pomoci při živelných pohromách a jiných událostech, při kterých je ohrožen život a zdraví občanů. K tomuto účelu jsou ve výbavě jednotky mimo jiné CAS 24 S2Z na podvozku MAN, dále DA 12 L1Z na podvozku Ford Tranzit, přenosné stříkačky, plovoucí a kalové čerpadlo, dýchací přístroje a protichemické ochranné obleky a jiné. Toto všechno jsme si mohli 9. 9. 2024 prohlédnou a vyzkoušet se studenty z domova mládeže. Díky špatnému počasí jsme se museli vzdát ukázky při výjezdu k požáru, ale i tak byli všichni nadšení. Automechaniky zaujal vozový park, holky zase výstroj a možný výcvik, kterého se chtějí zúčastnit. Takže ano, toto se opravdu vydařilo. Velké díky všem, kteří se nám věnovali.

DM při SŠ Slavkov- Austerlitz

 

Odborná exkurze VOLVO Olomouc.

Ve středu 18. září 2024 se třeťáci oboru automechanik zúčastnili odborné exkurze ve firmě Volvo Truck v Olomouci. Žáci se zde seznámili s historií značky Volvo a prohlédli si několik prezentací jak o nákladních automobilech Volvo, tak i o bezpečnostních prvcích, které značka Volvo ve svých automobilech využívá. Dále následovala prohlídka dílen, kde bylo možno nahlédnout pod šikovné ruce zkušených automechaniků při opravě náklaďáků. Poslední třešničkou na dortu byla důkladná prohlídka nového tahače Volvo. Žáci si odnesli mnoho zajímavých poznatků, které se jim budou určitě hodit v jejich profesním životě.

R. Vaňura, SŠ Slavkov - Austerlitz

 

Srdíčkové dny

Posláním obecně prospěšné společnosti Život dětem je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Vhledem k letošním záplavám je tato pomoc ještě potřebnější.  I naší žáci, kteří jsou ubytováni na domově mládeže, se 18. 9. 2024 vydali prodávat kompasy, reflexní srdíčka a kolíčky a také rozdávat různé letáčky a kalendáře. Tentokrát to vzali od podlahy, vrátili se, až měli vše prodáno a rozdáno. Tímto děkujeme všem, kteří přispěli a pomohli takto dětem v tísni

 Žáci domova mládeže při SŠ Slavkov-Austerlitz

 

KYPR 2024

Kalimera ree! Typický pozdrav všech Kypřanů, ale také nás studentů a stážistů. Náš tříměsíční zážitek jsme strávili na stáži v Yianna Marie Hotels, kde jsme získali nové zkušenosti a spoustu nových dovedností. Pracovali jsme od 2. června až do 8. září 2024 na pozicích barman a číšník v hotelu v řeckém Protarasu. Mimo cenné zkušenosti jsme si také dovezli plno zážitků nejen z práce, ale i z volného času. O volných dnech jsme vyrazili do vedlejší Ayia Napy nahlédnout do historie Kypru. Při komunikaci s hosty jsme si procvičili angličtinu, ale také základy řečtiny a získali jsme jistotu v komunikaci. Určitě se vrátíme zpět.

A. Kolářová, M. Černoch, SŠ