Hlavní menu
Další možnosti
Přihlásit se
Út 14°C St 12°C Čt 17°C
slavkovak.cz / Volný čas a turistika ve Slavkově u Brna
slavkov.cz / oficiální stránky města
Základní škola Komenského informuje

Základní škola Komenského informuje

Škola v době prázdnin, zahájení školního roku a Mgr. Klára Jandorová ve Snídani s Novou

Škola v době prázdnin

Dne 21. června 2024 opustili naši žáci školu a pro školní budovy začalo velmi náročné období, které se vyznačovalo čilým pracovním ruchem.

Dvě učebny se dočkaly rekonstrukce podlahy, některé místnosti a chodby rozzářila nová malba, dokončení montáže panikového kování u vstupních dveří zvýšilo bezpečnost našich dětí. Část školního dvora byla zpevněna a vnikl nový velký záhon pro výuku pěstitelských prací, proběhla údržba zeleně na školním dvoře a na poslední srpnový týden je naplánovaná oprava střechy nad školní jídelnou. V měsíci srpnu se také podařilo opravit část fasád a omítek, které v průběhu let ztratily svůj původní vzhled.

Ve školní kuchyni v červenci proběhla obměna technologického vybavení, které po dvaceti letech provozu již pomalu dosluhovalo. V souvislosti s instalací nové technologie ve školní kuchyni byla nutná rovněž rekonstrukce podlahy a napojení odpadů. Paní kuchařky se musely ve velmi krátké době naučit obsluhovat nové elektrospotřebiče a také odvedly skvělou práci při úklidu zrekonstruovaných prostor.

Všechny místnosti v obou budovách školy se dočkaly nového internetového připojení. Kabeláž byla dokončena do poloviny srpna a postupně budou zapojovány jednotlivé okruhy tak, aby zaměstnanci školy i děti mohly plynule začít novou konektivitu využívat.

Sedm odborných učeben se zázemím prošlo velkými změnami – místnosti prodělaly rekonstrukci elektroinstalace a podlah, montáž podhledů a obkladů, topení a dveře získaly nové nátěry – to vše zvládla stavební firma v rekordním čase. Na vybavení učeben novým nábytkem si však děti musí několik týdnů počkat. Žáky i pedagogy tak čeká v prvních týdnech školního roku ještě trocha nepohodlí, které bude ale vyváženo moderním nábytkem, výkonnějšími počítači, LED tabulemi i novými pomůckami. Velké poděkování patří ICT technikům, školníkům a pracovnicím úklidu. Bez jejich pracovního nasazení a práce nad rámec běžných pracovních povinností by škola nemohla na začátku září přivítat děti.

Všechny uvedené změny jsme mohli realizovat jen díky hospodárnému nakládaní s finančními prostředky, připravenosti na realizaci vyhlášených dotačních titulů, vstřícnosti vedení města a pochopení většiny zastupitelů. Jejich podpory si velmi vážíme.

Mgr. Věra Babicová, ředitelka školy

  

Zahájení školního roku 2024/25

Z důvodu dokončování stavebních prací bude na ZŠ Komenského zahájena výuka v 6. -9. ročníku ve čtvrtek  5. září 2024.  Od 2. do 4. září 2024 uděluji žákům ředitelské volno.

Žáci 1. stupně zahájí školní rok  v pondělí 2. září 2024 v 8 hodin ve svých kmenových učebnách.

Mgr. Věra Babicová

 

Mgr. Klára Jandorová ve Snídani s Novou

Předposlední týden v srpnu se naše paní učitelka Klára Jandorová zúčastnila oblíbeného televizního pořadu Snídaně s Novou, kde měla možnost předvést ručně vyrobené učební pomůcky, které s úspěchem používá při výuce na prvním stupni.

Ve vysílání se paní učitelka podělila o nápady a zkušenosti s vytvářením pomůcek pro žáky, které usnadňují pochopení důležitých témat, jako jsou jednotky délky, porovnávání čísel, druhy slov, práce s chybou atd. Originální pomůcky, které kombinují kreativitu s didaktickou hodnotou, nejenže žáky baví, ale také jim pomáhají lépe si osvojit základní učivo.

Naše škola je hrdá na to, že máme ve svém týmu tak inovativní a zapálené pedagogy, jako je paní učitelka Klára Jandorová. Její vystoupení v televizi je nejen skvělou reprezentací naší školy, ale také důkazem toho, že moderní vzdělávání může být zábavné a inspirující.

Děkujeme paní učitelce Jandorové za skvělou práci a inspiraci pro nás všechny!

Renáta Macharová